Son sağlık kaynaklarından gelen bilgilere göre, İsrail ordusu Gazze’nin güney ve kuzeyindeki bölgelere düzenlediği saldırılarda 3’ü çocuk 5 Filistinli hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı.
Gazze’nin güneyinde yer alan Mevasi bölgesinde 16 yaşındaki Kerem Zanun ve 17 yaşındaki Cihad Şefka’nın İsrail ordusu tarafından gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybettiği bildirildi. Görgü tanıkları, Filistinli çocukların bulunduğu bölgeden Han Yunus şehrindeki Nasır Hastanesi’ne ulaştırılamadığı için hayatını kaybettiğini belirtti.
Gazze’nin kuzeyindeki Cibaliya bölgesinde ise İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu 16 yaşındaki Zahir Nasır Şamiye ağır yaralı olarak bulundu, ancak sağlık ekiplerinin ulaşamaması nedeniyle yaşamını yitirdi. Ayrıca Cibaliya’daki Halave Mülteci Kampı yakınlarında yapılan İsrail saldırısında 2 Filistinlinin hayatını kaybettiği ifade edildi.
İsrail’in Gazze’ye yönelik hava saldırıları ve topçu ateşleri sonucunda 5 Filistinlinin yaralandığı belirtildi. 10 Ekim’de başlayan ateşkes anlaşmasının çatışmaları durdurması beklenirken, İsrail’in hemen her gün anlaşmayı ihlal ettiği ortaya çıktı. Gazze’deki saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı. Ekim 2023’te başlayan saldırılarda toplamda 70 bin 369 Filistinli hayatını kaybederken, 171 bin 69 kişi yaralandı.
Reklam & İşbirliği : [email protected]