Suudi Arabistan Ticaret Bakanı el-Kasabi ve beraberindeki heyet, İstanbul’da İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Komitesi Bakanlar Toplantısı kapsamında resmi temaslarda bulunacak. Türkiye-Suudi Arabistan İş Forumu’nun yapılacağı organizasyon, iki ülke ticari ilişkilerine hız kazandırmayı hedefliyor.
Türkiye-Suudi Arabistan İş Forumu’nda inşaat, enerji, sağlık, turizm, gıda, tarım, lojistik, teknoloji ve savunma sanayisi gibi sektörlerden firmaların buluşması planlanıyor. Forum, Suudi Arabistan’ın Vizyon 2030 Projesi kapsamında Türk firmalar için oluşabilecek fırsatları ve teşvikleri ele alacak.
Suudi Arabistan’ın Vizyon 2030 Projesi, Türk firmalarına geniş fırsatlar sunuyor. Projede turizm altyapısının genişletilmesi, yeni sanayi bölgelerinin kurulması, akıllı şehirler gibi alanlarda Türk firmalarının önemli rol oynaması bekleniyor. Ayrıca, sağlık ve dijital hizmetler alanında da büyük potansiyel mevcut.
Suudi Arabistan’ın Vizyon 2030 Projesi kapsamında Türk firmalarına özel destekler veriliyor. Vergi kolaylıkları, yerli iş gücüne yönelik destekler ve proje finansmanında esneklikler, Türk firmalarının bölgedeki başarısını destekliyor. Mega projelerde Türk firmalarının deneyimi ve başarısı, iki ülke arasındaki ticari ilişkileri güçlendiriyor.
Türkiye-Suudi Arabistan İş Forumu, iki ülke arasındaki ticaret hacmini artırmayı, karşılıklı yatırımları kolaylaştırmayı ve yeni işbirliği modelleri geliştirmeyi amaçlıyor. İki ülke iş dünyası temsilcilerini buluşturan bu forum, sektörel işbirliği fırsatlarını keşfetme imkanı sunarak işbirliğinin geleceğini şekillendiriyor.
Reklam & İşbirliği : [email protected]