Copyright © 2024 Tüm hakları SAYFA HABER 'de saklıdır. - İzmir Haber, İzmir Son dakika Haberleri

Sayfa Haber – İzmir Son dakika Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Sağlık
  4. »
  5. Tarım ve Orman Bakanlığından Açıklama: Sahte Gıda Skandalına Yeni Firmalar Eklendi

Tarım ve Orman Bakanlığından Açıklama: Sahte Gıda Skandalına Yeni Firmalar Eklendi

haberci haberci -

Taklit-Tağşiş Yapan Sahte Gıda Firmaları Ortaya Çıkarıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı, sahte gıda skandalıyla mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor. “guvenilirgida.tarimorman.gov.tr” adresinden yayınlanan listede, sağlığı tehlikeye düşürebilecek sahte gıda markaları tek tek açıklanmaya devam ediyor.

Yeni Firmalar 22 Ekim Listesine Eklendi

22 Ekim tarihli güncellemede, listeye yeni firmalar eklenerek tüketicilerin bilgilendirilmesi sağlandı. **Aydın, Muğla, Mersin, Adana ve Manisa** şehirlerinde faaliyet gösteren gıda hilekarlarının tespit edildiği belirtildi.

Sahtekarlıklar Hangi Gıda Ürünlerinde Yapıldı?

Güncel listede, sahtekarlıkların genellikle **kırmızı et, zeytinyağı, peynir ve bal** gibi ürünlerde gerçekleştirildiği ortaya çıktı. Zeytinyağı yerine tohum yağı, balda sahtecilik, peynirde hile, dana etinde tek tırnaklı eti (at-eşek), köfte içinde tavuk eti karışımı gibi dolandırıcılıklar tespit edildi.

Vatandaşları Mağdur Eden Firmalar Açıklandı

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın açıkladığı listede, vatandaşları mağdur eden ve sahte gıda ürünleri satan firmaların isimleri yer aldı. Bu firmaların tespit edilmesi ve kamuoyuna duyurulmasıyla, tüketicilerin daha bilinçli alışveriş yapmaları hedefleniyor.

Bu tür sahtekarlıklarla mücadele eden bakanlık, tüketicilerin sağlığını korumak adına denetimlerini sıklaştırarak, güvenilir gıda tedarikini sağlama konusundaki kararlılığını ortaya koymaktadır.

İlgili Yazılar