Copyright © 2024 Tüm hakları SAYFA HABER 'de saklıdır. - İzmir Haber, İzmir Son dakika Haberleri

Sayfa Haber – İzmir Son dakika Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Spor
  4. »
  5. TFF, Galatasaraylı Futbolcu Yunus Akgün’ü PFDK’ya Sevk Etti

TFF, Galatasaraylı Futbolcu Yunus Akgün’ü PFDK’ya Sevk Etti

haberci haberci -

TFF’nin Açıklaması

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Galatasaraylı futbolcu Yunus Akgün’ü ve 9 Süper Lig kulübünü Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk etti. TFF’den yapılan açıklamada, “Galatasaray Kulübü futbolcusu Yunus Akgün’ün Antalyaspor müsabakası sonrası sosyal medya hesabından (Instagram) yapmış olduğu paylaşımda yer alan ‘hakareti’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 41. maddesi uyarınca 22.10.2024 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK’ya sevkine karar verilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Olumsuz Paylaşımın Ardından

Galatasaray’ın Süper Lig’in 9. haftasında Antalyaspor’u 3-0 mağlup ettiği maç sonrası Yunus Akgün, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulunmuştu. Paylaşımında, takım arkadaşlarıyla birlikte yaşadığı gol sevincini takipçileriyle paylaşan genç futbolcunun gönderisinde, arka planda çalan müziğin Beşiktaş’a yönelik hareket içerikli sözler içerdiği iddia edilmişti.

Kararın Ardındaki Nedenler

TFF’nin aldığı bu karar, futbol camiasında geniş yankı uyandırdı. Yunus Akgün’ün sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımın kulüp ve rakip takımlara karşı saygısızca olduğu gerekçesiyle bu adımın atıldığı belirtildi. PFDK’nın yapacağı incelemenin ardından Yunus Akgün hakkında alınacak karar merakla bekleniyor.

Galatasaraylı futbolcunun bu tür paylaşımlardan kaçınması ve disiplinli bir şekilde davranması gerektiği vurgulanırken, sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımların kulüpler arası gerginliklere yol açabileceği ve fair-play ruhuna zarar verebileceği konusunda uyarılar yapılıyor.

İlgili Yazılar