Copyright © 2024 Tüm hakları SAYFA HABER 'de saklıdır. - İzmir Haber, İzmir Son dakika Haberleri

Sayfa Haber – İzmir Son dakika Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Spor
  4. »
  5. TFF, Yunus Akgün’ü PFDK’ya Sevk Etti

TFF, Yunus Akgün’ü PFDK’ya Sevk Etti

haberci haberci -

TFF’nin Açıklaması

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Galatasaraylı futbolcu Yunus Akgün’ü ve 9 Süper Lig kulübünü Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk etti. TFF’den yapılan açıklamada, “Galatasaray Kulübü futbolcusu Yunus Akgün’ün Antalyaspor müsabakası sonrası sosyal medya hesabından (Instagram) yapmış olduğu paylaşımda yer alan ‘hakareti’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 41. maddesi uyarınca 22.10.2024 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK’ya sevkine karar verilmiştir” denildi.

Ne Olmuştu?

Galatasaray’ın Süper Lig’in 9. haftasında Antalyaspor’u 3-0 mağlup ettiği karşılaşmadan sonra Yunus Akgün, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulunmuştu. Takım arkadaşlarıyla birlikte yaşadığı gol sevincini takipçileriyle paylaşan Yunus Akgün’ün gönderisinde, arka planda çalan müziğin Beşiktaş’a yönelik hareket içerikli sözler barındırdığı iddia edilmişti.

Yunus Akgün’ün bu paylaşımı nedeniyle TFF’nin girişimde bulunarak PFDK’ya sevk etmesi, futbol camiasında büyük yankı uyandırdı. Konuyla ilgili Galatasaray, Yunus Akgün ve diğer Süper Lig kulüpleri tarafından yapılacak açıklamalar ve PFDK’nın vereceği kararlar merakla bekleniyor.

Yunus Akgün’ün sosyal medya paylaşımı ve TFF’nin aldığı karar, Türk futbolunda disiplin konularının önemini bir kez daha gündeme getirdi. Futbolcuların sosyal medya kullanımı ve paylaşımlarının kulüpler ve federasyonlar tarafından yakından takip edildiği bir dönemde, disiplin kurullarının vereceği kararlar da futbolun gündemini belirlemeye devam edecek.

İlgili Yazılar