Copyright © 2024 Tüm hakları SAYFA HABER 'de saklıdır. - İzmir Haber, İzmir Son dakika Haberleri

Sayfa Haber – İzmir Son dakika Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Trump, ABD Ekonomisi ve Ticaret Politikaları Hakkında Konuştu

Trump, ABD Ekonomisi ve Ticaret Politikaları Hakkında Konuştu

haberci haberci -

Trump’ın Büyüme ve Şirketleri ABD’ye Getirme Sözleri

ABD Başkanı Donald Trump, Bloomberg News Genel Yayın Yönetmeni John Micklethwait’e Chicago Ekonomi Kulübü’nde verdiği röportajda ABD ekonomisi ve ticaret politikaları hakkında açıklamalarda bulundu. Trump, büyümeden yana olduklarını ve şirketleri ABD’ye geri getireceklerini belirterek ABD’de üretim yapacak şirketler için vergileri daha da düşüreceklerini ifade etti.

Üretim İçin Vergi İndirimi ve Güçlü Tarifeler

Trump, şirketleri güçlü tarifelerle koruyacaklarını vurgulayarak, “Tarife ne kadar yüksekse ABD’de fabrika kurması o kadar olası” dedi. Ayrıca, tarifelerin olumlu etkilerinden bahsederek, “Tarife ne kadar yüksekse, şirketin ABD’ye gelmesi ve ABD’de bir fabrika kurması o kadar olasıdır. Böylece tarife ödemek zorunda kalmaz” şeklinde konuştu.

Dolar ve Rezerv Para Statüsü

Doların rezerv para statüsünün önemine değinen Trump, ABD dolarını rezerv para birimi olarak kullanmayı bırakan ülkelere tarife uygulayacaklarını açıkladı. Bu adımın ABD ekonomisi üzerindeki etkileri merak konusu.

Fed Başkanı Jerome Powell ve Trump’ın İronik Tavrı

Fed Başkanı Jerome Powell’ın görevden alınıp alınmayacağı sorulduğunda Trump, Fed başkanının göreviyle alay etti. Trump, “Bence hükümetteki en iyi iş. Ayda bir ofise geliyorsun ve ‘Hadi yazı tura atalım.’ diyorsun ve herkes senden Tanrı’ymışsın gibi bahsediyor” şeklinde ironik ifadeler kullandı. Trump, ABD başkanının Fed’in kararlarında söz hakkının olması gerektiğini vurgulayarak, “Bence çok iyi ve sağduyulu bir başkansanız, en azından onunla konuşabilmelisiniz” dedi.

Trump’ın açıklamaları, ABD ekonomisinin geleceği ve ticaret politikaları hakkında önemli ipuçları verirken, tartışmaları da beraberinde getirdi.

İlgili Yazılar