Copyright © 2024 Tüm hakları SAYFA HABER 'de saklıdır. - İzmir Haber, İzmir Son dakika Haberleri

Sayfa Haber – İzmir Son dakika Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. TÜİK Tarafından Açıklanan Eylül Ayı Motorlu Kara Taşıtları İstatistikleri

TÜİK Tarafından Açıklanan Eylül Ayı Motorlu Kara Taşıtları İstatistikleri

haberci haberci -

Eylül Ayında Trafiğe Kaydı Yapılan ve Silinen Taşıt Sayıları

TÜİK’in verilerine göre, eylül ayında trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı geçen yıla kıyasla yüzde 6,9 artarak 212 bin 451’e yükseldi. Aynı dönemde trafiğe kaydı silinen taşıt sayısı ise yüzde 35,3 artarak 3 bin 338’e çıktı. Bu durum, trafikteki taşıt sayısının eylülde 209 bin 113 artış gösterdiğini ortaya koydu.

Trafikteki Taşıtların Dağılımı

Geçen ay trafiğe kaydı yapılan taşıtların türlerine bakıldığında, motosikletler yüzde 56,8’lik bir oranla ilk sırayı alırken, onu sırasıyla otomobiller, kamyonetler, traktörler, kamyonlar, minibüsler, otobüsler ve özel amaçlı taşıtlar izledi.

Otomobil İstatistikleri

Eylülde trafiğe kaydı yapılan taşıtlar arasında otomobiller yüzde 29,5’lik bir oranla yer aldı. Bu dönemde trafiğe kaydı yapılan otomobillerin yüzde 12’sini Renault, yüzde 8,9’unu Fiat ve diğer markalar takip etti.

Ocak-Eylül Dönemi Genel Bakış

Ocak-eylül döneminde trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 13,8 artarak 1 milyon 961 bin 456’ya yükseldi. Bu dönemde trafiğe kaydı yapılan otomobillerin yüzde 63,1’i benzinle çalışırken, dizel, hibrit, elektrikli ve LPG yakıtlı otomobiller de dikkat çekti.

Eylül ayı istatistikleri, Türkiye’deki motorlu kara taşıtlarının güncel durumu hakkında önemli bilgiler sunuyor.

İlgili Yazılar