Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rusya’daki hedeflere hava saldırılarının devam ettiğini duyurdu. Zelenski, Rusya’nın Yaroslavl bölgesindeki bir petrol tesisine saldırı düzenlendiğini ve bu tesisin Ukrayna sınırından yaklaşık 700 kilometre uzaklıkta bulunduğunu belirtti. Ayrıca, Rusya’nın Tula bölgesindeki “Azot” adlı kimya fabrikasına yapılan saldırıya da işaret ederek, bu fabrikanın patlayıcı maddelerin üretimi için önemli olduğunu vurguladı.
Zelenski, geçen gece Rusya’da 6 havaalanında hava trafiği kısıtlamaları ve 28 bölgede hava alarmı ilan edildiğini ifade etti. Ayrıca, Rusya’nın işgal ettiği Ukrayna bölgelerindeki Rus ordusu altyapısına da saldırılar düzenlediklerini belirten Zelenski, Rusya’ya karşı çeşitli müzakere formatları önerdiklerini ancak tek yanıtın saldırıların devamı olduğunu dile getirdi. Zelenski, “Savaşın bu noktaya gelmesi mantıklıdır, Ukrayna barışa ihtiyaç duyuyor.” şeklinde konuştu.
Rus ordusunun Ukrayna’ya yönelik hava saldırılarını sürdürdüğünü belirten Zelenski, son bir hafta içinde Rusya’nın 1920 silahlı insansız hava aracı (SİHA), 1790 güdümlü bomba ve 17 füze kullanarak ülkeye saldırılar düzenlediğini aktardı. Zelenski, “Bu Rus saldırılarına karşı savunmamızı güçlendirmek için müttefiklerimizle görüşmelere hazırlanıyoruz.” açıklamasında bulundu. Zelenski’nin paylaşımında, Rusya’ya düzenlenen saldırılara ait görüntülere de yer verildi.
Reklam & İşbirliği : [email protected]