Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Jorge Rodriguez, ülkesinde meydana gelen iki büyük deprem felaketine ilişkin güncel bilgileri sosyal medya hesabından paylaştı. Rodriguez, felaketlerde hayatını kaybedenlerin sayısının 3 bin 685’e yükseldiğini ve yaralıların sayısının 16 bin 740 olduğunu duyurdu. Ayrıca evsiz kalan vatandaşlar için kurulan 87 geçici barınma merkezine vurgu yapan Rodriguez, ihtiyaç sahiplerine 9 bin 603 tondan fazla gıda yardımı yapıldığını belirtti.
Yetkililer, özellikle can ve mal kaybının en yoğun yaşandığı La Guaira eyaletinde enkaz kaldırma çalışmalarına hız verirken, gönüllülerin çadır kentlerdeki yardım faaliyetleri devam etmektedir. Türk Kızılay’ın, Venezuela Kızılhaçı ile işbirliği içinde Playa Grande bölgesinde kurulan çadır kampta 500 hijyen paketini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığı bilgisi de paylaşıldı.
24 Haziran tarihinde ABD Jeolojik Araştırma Merkezi’nin bildirdiğine göre Venezuela’da ardışık 7,2 ve 7,5 büyüklüğünde iki deprem meydana gelmişti. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, depremlerin doğrudan neden olduğu fiziksel hasarın maliyetini 6,7 milyar dolar olarak hesaplamıştı. Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği Venezuela’da ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe edilmektedir.
Reklam & İşbirliği : [email protected]