Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın devam ettiği cephe hattındaki son gelişmelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Zelenskiy, sosyal medya hesabından paylaştığı günlük video mesajında, Ukrayna ordusu ve güvenlik güçleri yetkilileriyle bir araya geldiğini ve Rusya’ya karşı gerçekleştirilen uzun menzilli saldırıları ele aldıklarını belirtti.
Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya’nın savaş kayıplarıyla yüzleşmek zorunda kalacağı mesajını vererek, “Uzun menzilli saldırılarımız, Rusya’nın bedel ödemesini sağlayacak” dedi. Ayrıca, Rusya’nın füze saldırılarını engellemek amacıyla ABD Başkanı Donald Trump ve Kongresi’nden destek talep etmek için bir mektup hazırladığını açıklayan Zelenskiy, bu mektubun ilgili kurumlara iletilmiş olduğunu belirtti.
Zelenskiy, ABD’nin şu anda İran konusuna odaklanmış olabileceğine dikkat çekerek, Avrupa’da devam eden kanlı savaşın durdurulması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, balistik füzelere karşı daha fazla koruma sağlanması durumunda diplomasiye daha hızlı bir şekilde fayda sağlanabileceğini ifade etti. Zelenskiy, Rusya’nın füzeler konusunda diplomatik çözüme olan ilgisinin sorgulanması gerektiğini belirtti.
Bugün Kiev’i ziyaret eden ABD Kongre üyelerinden oluşan heyet hakkında bilgi veren Zelenskiy, Amerika’nın Ukrayna’yı desteklemesinin önemli olduğunu ve Amerikan temsilcilerinin Ukrayna’daki durumu yerinde gözlemlemesinin büyük bir önem taşıdığını belirtti. Özellikle Rusların son acımasız saldırısının ardından bu ziyaretin daha da anlamlı hale geldiğini ifade etti.
Reklam & İşbirliği : [email protected]