Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ve Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Berset, Fransa’nın Strazburg kentinde bir araya gelerek Ukrayna’nın egemenliği ve toprak bütünlüğüne yönelik saldırı suçlarını yargılamak üzere özel bir mahkeme kurulmasına dair anlaşma imzaladı.
Zelenski ve Berset, imzaların ardından ortak bir basın toplantısı düzenledi. Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Berset, Ukrayna’nın uzun yıllardır Rus saldırısına maruz kaldığını vurgulayarak, “Ukrayna’ya destek olmak, adalete hizmet etmek ve cezasızlığa son vermek için önemli bir dönemden geçiyoruz.” dedi.
Berset, Ukrayna ile Avrupa Konseyi arasında imzalanan anlaşmanın, Ukrayna’ya karşı işlenen saldırı suçlarıyla ilgili özel bir mahkeme kurulmasına yönelik önemli bir adım olduğunu belirtti. Ayrıca, daha fazla ülkenin bu mahkemeye dahil olması ve destek vermesini sağlayacak yeni anlaşmalar için müzakerelerin başlatılacağını duyurdu.
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, imzalanan anlaşmanın önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, “Bugün, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı işlediği suçlar için bir mahkeme kurma sürecini başlatıyoruz.” şeklinde konuştu. Adaletin sağlanması için ciddi bir hukuki çalışmanın başlatıldığını belirten Zelenski, sürecin zaman alabileceğini ancak bu mahkemenin adaletin sağlanması için önemli bir fırsat sunduğunu ifade etti.
Ukrayna’nın egemenliği ve toprak bütünlüğüne yönelik saldırı suçlarıyla ilgili iddia edilen kişilerin yargılanmasının hedeflendiği mahkemenin, adaletin sağlanması adına kritik bir rol üstleneceği belirtiliyor.
Reklam & İşbirliği : [email protected]