Hamas, Gazze’ye yapılan İsrail saldırılarına karşı küresel bir greve destek çağrısında bulundu. Arap ve İslam ümmeti ile dünyanın özgür insanlarını, yarın gerçekleştirilecek olan greve güçlü şekilde katılmaya davet eden Hamas, eylemin “Küresel Öfke Günü” adı altında düzenleneceğini duyurdu.
22 aydır süren İsrail saldırılarına karşı dayanışma amacı taşıyan grevin, Gazze’deki duruma dikkat çekmek ve uluslararası toplumu harekete geçirmek için düzenlendiği belirtildi. Hamas, aynı zamanda 22-24 Ağustos tarihlerinde dünya genelindeki şehirlerde ve başkentlerde kitlesel yürüyüş ve gösterilerin gerçekleştirilmesini talep etti.
Hamas, açıklamasında ABD, İsrail ve Tel Aviv’i destekleyen ülkelerin büyükelçilikleri önünde gösteri ve oturma eylemlerinin artırılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca İsrail ordusunun Gazze kentini yeniden işgal ederek bir milyondan fazla Filistinliyi zorla göç ettirmeyi planladığını ve bunun “soykırım savaşının yeni bir aşaması” olduğunu belirtti.
Hamas, uluslararası topluma katliamların durdurulması, ablukaya son verilmesi ve sistematik aç bırakmanın son bulması için acil harekete geçme çağrısında bulundu. Özellikle İsrail’in Filistinlilere yönelik insanlık dışı uygulamalarına karşı dünya genelindeki tepkilerin artırılması gerektiğini vurguladı.
Reklam & İşbirliği : [email protected]