İsrail Ordusu, Lübnan’a Yönelik Saldırılarına Devam Ediyor
İsrail ordusu, ABD’de İsrail ve Lübnan askeri heyetleri arasında gerçekleştirilecek güvenlik görüşmeleri öncesinde Lübnan’a karşı saldırılarını sürdürüyor. Lübnan resmi ajansı NNA’nın haberine göre, ateşkese rağmen İsrail savaş uçakları Sur kentine bağlı Marub beldesine hava saldırısı düzenledi. Saldırıda yaralananlar olduğu belirtildi. Ayrıca, İsrail’in Sur’a bağlı Deyr Kanun en-Nehr beldesinde bulunan bir sağlık merkezini de hava saldırısıyla hedef aldığı kaydedildi.
İsrail ordusu, 2 Mart’ta Lübnan’a yoğun hava saldırıları başlatarak ülkenin güneyinde birçok beldeyi işgal etmişti. Bu süreçte Lübnan hükümeti, ülkede yerinden edilenlerin sayısının 1 milyonu aştığını açıklamıştı. ABD Başkanı Donald Trump, 24 Nisan’da yaptığı açıklamada, Lübnan ile İsrail arasında 17 Nisan’da yürürlüğe giren 10 günlük geçici ateşkesin 3 hafta daha uzatıldığını duyurmuştu. ABD arabuluculuğunda gerçekleştirilen üçüncü tur görüşmeler sonucunda ise 17 Mayıs itibarıyla ateşkesin 45 gün uzatılması ve haziran ayı başında dördüncü tur görüşmelerin yapılması kararlaştırılmıştı.
Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail’in 2 Mart’tan bu yana ülkeye düzenlediği saldırılarda 3 bin 324 kişinin hayatını kaybettiğini bildirmişti. Ateşkese rağmen İsrail ordusu Lübnan’ın güneyindeki saldırılarını ve ev yıkımlarını sürdürürken, Hizbullah ise ateşkesi ihlal ettiği gerekçesiyle İsrail birliklerine saldırılar düzenliyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 25 Mayıs’ta yaptığı açıklamada, orduya Lübnan’a yönelik saldırıların artırılması talimatını verdiğini söylemişti.
Reklam & İşbirliği : [email protected]