Pentagon’un Basın Ofisine Gazetecilerin Girişi Yeniden Kısıtlandı
Washington Post (WP) gazetesine isimlerinin açıklanmaması şartıyla konuşan dört kaynağa göre, Pentagon’un basın ofisine gazetecilerin girişinin yasaklandığına dair yeni bir karar aldığı iddia edildi. Kaynaklara göre, Pentagon’un bu yeni uygulaması geçen hafta yürürlüğe girdi ve önceki yönetimlere kıyasla gazeteciler için yeni bir engel oluşturuyor.
Önceki uygulamalarda basın ofisi, gazetecilerin refakatçi olmadan askeri halkla ilişkiler yetkililerinin masalarına uğrayabildiği açık bir alan olarak hizmet veriyordu. Ancak yeni kararla birlikte, Pentagon muhabirlerinin binaya girişi büyük ölçüde kısıtlanmış durumda. Haberde belirtildiğine göre, gazetecilerin, dava sonucunda Pentagon’a giriş hakkını geri kazanmaları durumunda bile, basın ofisine erişimleri kısıtlanacak.
Pentagon Basın Sözcüsü Vekili Joel Valdez, WP’ye yaptığı açıklamada, gazetecilerin artık basın ofisine girişine izin verilmeyeceğini doğrularken, “Savunma Bakanı Halkla İlişkiler Yardımcısı ve Basın Sözcüsünün ofisine sadece randevu ile erişim sağlanabilecektir.” ifadelerine yer verdi.
Öte yandan, Savunma Bakanı Pete Hegseth döneminde getirilen kısıtlamaların ardından, New York Times’ın açtığı dava sonucunda bir federal yargıç söz konusu kısıtlamaları iptal etmişti. Ancak ABD Başkanı Donald Trump’ın ekibi karara itiraz etmişti. New York Times, mayıs ayında ikinci kez dava açarak, gazetecilerin Pentagon içinde refakatçi olmadan dolaşma zorunluluğuna karşı çıkmıştı.
Reklam & İşbirliği : [email protected]