Copyright © 2024 Tüm hakları SAYFA HABER 'de saklıdır. - İzmir Haber, İzmir Son dakika Haberleri

Sayfa Haber – İzmir Son dakika Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Güncel
  4. »
  5. Adıyaman’da Yıkılan Grand İsias Hotel Davası Devam Ediyor

Adıyaman’da Yıkılan Grand İsias Hotel Davası Devam Ediyor

haberci haberci -

Sanıkların Duruşmaya SEGBİS ile Katılımı

Adıyaman’da, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’teki depremlerde yıkılan Grand İsias Hotel davasında, 72 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili 3’ü tutuklu 11 sanığın yargılanmasına devam ediliyor. Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen üçüncü duruşmaya, tutuklu sanıklar, bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

KKTC Başbakanı ve Müştekilerin Katılımı

Duruşmaya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel, hayatını kaybeden sporcuların aileleri ve taraf avukatları da katıldı. Mahkeme heyeti, İstanbul Teknik Üniversitesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi’nden oluşan bir bilirkişi heyetinin yeniden rapor alınmasına karar verdi.

Mahkeme Heyetinden Beklenti

Cumhuriyet savcısının talebi üzerine, mahkeme heyeti, bilirkişi raporunun beklenmesini ve tutuklu sanıkların mevcut durumlarının devamını kararlaştırdı. Müştekiler ise adalet talep ederek, sanıkların cezalandırılmasını istedi.

Yapılan Savunmalar

Tutuklu sanık Ahmet Bozkurt, suçlamaları reddederek otel sahibi olduğunu ve depreme dayanıklı bir bina inşa ettiklerini savundu. Kıbrıs savaşında askerlik yaptığını belirten Bozkurt, suçsuz olduklarını vurgulayarak tahliyesini talep etti.

Diğer tutuklu sanıklar da suçsuz olduklarını beyan ederek duruşmaya katıldılar. Mahkeme heyeti, kamu görevlileri hakkındaki soruşturmanın durumunu sormak ve bilirkişi raporunu beklemek üzere duruşmayı erteledi.

Adliyede geniş güvenlik önlemlerinin alındığı dava, kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.

İlgili Yazılar