TÜSİAD Başkanı Orhan Turan Hakkında Resen Soruşturma Başlatıldı

TÜSİAD Başkanı’nın Konuşması Soruşturmayı Tetikledi

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan hakkında, dernek genel kurulundaki konuşmasında kullandığı ifadeler nedeniyle “adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs” ve “yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçlarından resen soruşturma başlatıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan incelemede, 13 Şubat’taki genel kurulda yaptığı konuşmada, Turan’ın bazı soruşturma ve kovuşturmalar hakkında yargıyı telkin ve yönlendirme içerikli ifadeler kullandığı tespit edildi.

Adli Kontrol Kararı Verildi

Başsavcılık, Turan’ın ifadelerinin gerçeğe aykırı ve kamu barışını bozabilecek nitelikte olduğunu değerlendirerek, hakkında “adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs” ve “yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçlarından soruşturma başlattı. Daha önce aynı suçlardan soruşturma başlatılan TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Mehmet Ömer Arif Aras ile birlikte Turan hakkında savcılık ifadelerinin alınması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesine talimat verildi.

Adliye Süreci Başladı

Turan ile Aras, savcılığa verdikleri ifadelerin ardından yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçundan yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol istemiyle mahkemeye sevk edildi. İstanbul Adliyesi’nde mevcutlu olarak hakim karşısına çıkan Turan ve Aras, adli kontrol şartlarına uymaları kaydıyla serbest bırakıldı. Bu gelişmelerin ardından soruşturma süreci devam etmekte, kamuoyu ise gelişmeleri yakından takip etmektedir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu