Copyright © 2024 Tüm hakları SAYFA HABER 'de saklıdır. - İzmir Haber, İzmir Son dakika Haberleri

Sayfa Haber – İzmir Son dakika Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Güncel
  4. »
  5. AK Parti Milletvekili Hüseyin Yayman Dijital Telif Konusuna Önem Veriyor

AK Parti Milletvekili Hüseyin Yayman Dijital Telif Konusuna Önem Veriyor

haberci haberci -

Yayman, Dijital Telif Konusunda Öncü Rol Oynayan Anadolu Ajansı’nı Övdü

AK Parti Hatay Milletvekili ve TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, dijital telif konusuna verdikleri önemi vurgulayarak, Anadolu Ajansı’nın bu alanda öncü rol oynadığını belirtti. Yayman, tüm paydaşların dijital telif konusunda talepleri olduğunu vurgulayarak, emeğin çalınmasına karşı olduklarını ve Google’un Türkiye’de de Avrupa normlarını uygulamasını talep ettiklerini ifade etti.

Google Yetkilileri TBMM’ye Gelecek

Yayman, Dijital Mecralar Komisyonu olarak dijital telif konusunda çalışmalar yaptıklarını ve Google yetkililerinin 25 Haziran’da TBMM’ye geleceğini açıkladı. Bu toplantıda Komisyon, Kültür Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü, medya temsilcileri ve Google yetkililerinin bir araya geleceğini belirten Yayman, Google’un Türkiye’deki çalışmalarını anlatacaklarını ve dijital telif konusunu masaya yatıracaklarını söyledi.

Realist Bir Bakış Açısıyla Yola Devam

Yayman, dijital telif konusunda adım adım ilerleyeceklerini ve büyük beklentilere girmeden realist bir bakış açısıyla çalışacaklarını belirtti. Haberciliğin dijitalleşme ve reklam gelirlerindeki düşüş nedeniyle ölüme terk edilmemesi gerektiğini vurgulayan Yayman, emeğin korunması ve emek hırsızlığının önlenmesi üzerine çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

Yayman, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’e desteklerinden dolayı teşekkür ederken, dijital telif konusunu ilerleyen günlerde sonlandırmayı umduklarını belirtti. Herkesin fikrini alarak ortak bir akıl oluşturacaklarını ifade eden Yayman, Meclis açıldığında konuyu Genel Kurula getirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

İlgili Yazılar