Copyright © 2024 Tüm hakları SAYFA HABER 'de saklıdır. - İzmir Haber, İzmir Son dakika Haberleri

Sayfa Haber – İzmir Son dakika Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. Ankara’daki TUSAŞ Saldırısına İlişkin Bilgiler

Ankara’daki TUSAŞ Saldırısına İlişkin Bilgiler

haberci haberci -

Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanından Açıklamalar

Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde bulunan TUSAŞ yerleşkesine gerçekleştirilen silahlı ve bombalı saldırı sonucunda 4 kişi şehit olurken, 14 kişi de yaralandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saldırıyı kınayarak şehitlere Allah’tan rahmet diledi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise saldırıda yaralanan 14 kişiden 3’ünün durumunun ağır olduğunu açıkladı.

RTÜK’ten Yayın Yasağı Kararı

RTÜK, TUSAŞ saldırısına ilişkin medyada yayın yapılmasını engellemek amacıyla yayın yasağı getirdi. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, saldırıya dair görüntülerin kaldırılması ve yayın yapılmaması gerektiğini belirterek yasağa uymayanların ağır şekilde cezalandırılacağını açıkladı.

Sosyal Medya Erişim Sorunu

Yayın yasağının ardından sosyal medya platformlarında erişim sorunları yaşandı. Kullanıcılar, internet hızında yavaşlama olduğunu ve özellikle X ve Instagram gibi platformlara girmekte zorluk çektiklerini dile getirdi. Sosyal medya erişiminde yaşanan bu sorunlar, saldırıya ilişkin haber ve içeriklerin daha geniş kitlelere ulaşmasını engelledi.

Bu acı olayın ardından, ülke genelinde güvenlik önlemleri artırılarak benzer saldırıların önüne geçilmesi için gerekli adımlar atılmaya devam ediliyor. Terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz.

İlgili Yazılar