Burdur’un Bucak ilçesine bağlı Karapınar ve Karaaliler köylerinde, saat 13.00 sıralarında iki farklı noktadaki biçilmemiş ekin tarlalarında yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın bölgesine itfaiye ve orman ekipleri sevk edildi.
Bucak, Kızılkaya ve Burdur belediyelerine bağlı itfaiye ekipleri, Bucak Orman İşletme Müdürlüğü arazözleri ve iş makinelerinin karadan sürdürdüğü müdahale çalışmalarına helikopter de havadan destek verdi. Yangın Antalya-Burdur kara yoluna kadar ilerledi ve kısa süreliğine yol trafiğe kapatıldı. Yoğun duman nedeniyle görüş mesafesi düşen yolda trafik akışı durduruldu ancak yangın söndürülünce yol tekrar açıldı.
Yangın çevredeki bağ ve bahçeleri de etkiledi ve yerleşim yerlerinde yaşayanlar tedbir amaçlı tahliye edildi. Ekiplerin 2,5 saat süren çalışması sonucunda yangın kontrol altına alındı ancak 1000 dönümün üzerinde ekili ve dikili alan zarar gördü. Bucak Kaymakamı Bayram Gale ve Belediye Başkanı Hülya Gümüş, yangın söndürme çalışmalarını yerinde takip ederek yetkililerden bilgi aldı.
Bu kapsamlı yangın, hızlı müdahale ve koordinasyon sayesinde kontrol altına alındı ve ciddi can kaybı yaşanmadan söndürüldü. Yangın sonrasında ise zarar gören alanların yeniden yeşermesi için restorasyon çalışmalarına başlanacağı belirtildi.
Reklam & İşbirliği : [email protected]