Copyright © 2024 Tüm hakları SAYFA HABER 'de saklıdır. - İzmir Haber, İzmir Son dakika Haberleri

Sayfa Haber – İzmir Son dakika Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Güncel
  4. »
  5. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Sırbistan Ziyareti Açıklamaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Sırbistan Ziyareti Açıklamaları

haberci haberci -

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic ile Görüşmesini Değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, iki ülke arasındaki ilişkilerin altın çağını yaşadığını belirterek, ticaret hacminin 2 milyar doları aştığını ve 5 milyar dolarlık ortak hedefe doğru kararlı adımlar attıklarını vurguladı.

Türkiye ve Sırbistan Savunma Sanayinde İş Birliği Yapacak

Erdoğan, Türkiye ve Sırbistan’ın savunma sanayiinde iş birliği yapacaklarını duyurdu. Barışın korunmasına yönelik adımların atılacağını belirten Erdoğan, Türkiye’nin insansız hava araçlarındaki imkanlarının da bu iş birliğinde yer alacağını dile getirdi.

Uluslararası Konulardaki Görüşler

Erdoğan, görüşmede ayrıca Balkanlar, Orta Doğu, Ukrayna ve Filistin konularını ele aldıklarını aktardı. Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne desteklerinin süreceğini vurgulayan Erdoğan, İsrail’in Filistin topraklarındaki saldırılarına da sert tepki gösterdi.

Geleceğe Yönelik Adımlar

Sırbistan’daki yatırımların artışına da değinen Erdoğan, önemli projelerin hayata geçirildiğini ve istihdamın arttığını belirtti. İki ülke arasındaki dostluğun savunma sanayiinden ekonomiye birçok alanda güçlenerek devam edeceğini vurguladı.

Erdoğan’ın Sırbistan ziyareti, Türkiye ile Sırbistan arasındaki stratejik ortaklığın daha da derinleşmesi adına önemli adımların atıldığını gösterdi. Bu görüşmelerin, geleceğe yönelik daha güçlü iş birliklerini beraberinde getirmesi bekleniyor.

İlgili Yazılar