Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Temmuz ayı enflasyon verilerini değerlendirdi. Yılmaz, ekonomik ve sosyal açıdan temel öncelik olan enflasyon ile mücadelenin sürdüğünü vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:
Haziran ile başlayan dezenflasyon sürecinin Temmuz ayında hız kesmeden devam ettiğini belirten Yılmaz, Temmuz ayı yıllık enflasyon oranının yüzde 60 seviyesine yaklaştığını ifade etti.
Yılmaz, Ağustos ayında yıllık tüketici enflasyonunun düşük yüzde 50’li düzeye, Eylül ayında ise yüzde 50’nin altına gerileyeceğini tahmin ettiklerini belirtti.
Temmuz ayında aylık tüketici enflasyonunun bazı kalemlerde fiyat ve vergi ayarlamaları neticesinde bir önceki aya göre daha yüksek düzeyde yüzde 3,23 olarak gerçekleştiğini açıklayan Yılmaz, yıllık enflasyonda ise belirgin bir azalma yaşandığını vurguladı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı, enflasyonla mücadeledeki hedeflerinin 2026’da ülkemizi yeniden tek haneli enflasyon oranıyla buluşturmak olduğunu belirtti. Bu hedef doğrultusunda ekonomideki diğer dengeleri gözeterek, yapısal reformları hızlandırarak ekonomide öngörülebilirliği artırmayı amaçladıklarını söyledi.
Enflasyonla mücadelede kararlılıkla ilerleyen Türkiye, küresel gelişmelere karşı ekonomik direncini güçlendirerek toplumsal refahı artırmayı amaçlıyor.
Reklam & İşbirliği : [email protected]
Yorum Yap