EBU‘dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Eurovision Şarkı Yarışması’nda bir dizi revizyona gidilecek. Yapılan istişareler sonucunda oylama sisteminde güncellemeler yapılacak ve güven, şeffaflık ve izleyici katılımının güçlendirilmesi hedefleniyor.
Açıklamada, güncellenen oylama talimatlarının, sanatçı tanıtımlarını desteklerken orantısız tanıtım kampanyalarını engellediği belirtildi. Üçüncü tarafların oylama sonuçlarını etkilemesine izin verilmeyecek ve her türlü haksız girişim yaptırımla karşılanacak.
2026’da Viyana’da düzenlenecek yarışmada, maksimum oy sayısı 20’den 10’a düşürülecek. Jüri ve seyirci oyları arasında dengeli bir ağırlık oluşturulacak ve izleyicilerin birden fazla katılımcıya destek vermeleri teşvik edilecek.
Müzik uzmanlarından oluşan profesyonel jüriler, Yarı Finallerde yer alacak ve Büyük Final’de jüri ve seyirci oyları arasında denge sağlanacak. Tüm jüri üyeleri, bağımsız ve tarafsız oy kullanacaklarını beyan edecekler.
İsrail’in Eurovision’a katılımıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. Bazı ülkeler, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki saldırılar nedeniyle yarışmadan çıkarılmasını talep ederken, Almanya’nın ise İsrail’in yarışmadan ihraç edilmesi durumunda katılmayacağı açıklandı. EBU, İsrail’in katılımına ilişkin oylamayı erteledi.
Reklam & İşbirliği : [email protected]