Copyright © 2024 Tüm hakları SAYFA HABER 'de saklıdır. - İzmir Haber, İzmir Son dakika Haberleri

Sayfa Haber – İzmir Son dakika Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Güncel
  4. »
  5. FETÖ Elebaşı Gülen’in Ölümü Sonrası Örgüt İçindeki Liderlik Tartışmaları Büyüyor

FETÖ Elebaşı Gülen’in Ölümü Sonrası Örgüt İçindeki Liderlik Tartışmaları Büyüyor

haberci haberci -

Örgüt İçinde Liderlik Yarışı ve Tartışmaları

1999 yılından bu yana ABD’nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan FETÖ elebaşı Gülen’in ölümü sonrası örgüt içinde liderlik yarışı ve tartışmaları gittikçe büyüyor. Gülen’in ölümünden sonra örgütün başına kimin geçeceği, parayı kimin yöneteceği gibi konularda büyük çekişmeler yaşanıyor.

Liderlik İçin Potansiyel İsimler

“Uzun Cevdet” lakaplı Cevdet Türkyolu ve Mustafa Özcan, örgüt içinde yeni liderlik yarışında öne çıkan isimler arasında yer alıyor. Türkyolu, Gülen’in karakutusu olarak biliniyor ve örgüt içinde önemli bir konuma sahip. Öte yandan Mustafa Özcan, Türkiye sorumlusu olarak Gülen’in yerine geçebilecek potansiyel bir lider olarak görülüyor.

Avrupa ve ABD Yapılanması Arasındaki Çekişme

Örgütün Avrupa ayağını yöneten Abdullah Aymaz ile ABD yapılanmasındaki Türkyolu arasında güç ve mal paylaşımı konusundaki anlaşmazlıklar dikkat çekiyor. Aymaz’ın, Türkyolu’nun maddi varlıklarına hükmettiği iddiaları gerginliği arttırıyor.

Para ve Güç Kavgaları

Gülen’in ölümüyle birlikte örgüt içinde parayı kimin yöneteceği konusunda yaşanan tartışmalar da derinleşiyor. Türkyolu’nun para kontrolünü ele geçirmek isteyen gruplarla mücadele ettiği ve Aymaz’ın Türkyolu ve Özcan’ın etkisini azaltmak için çaba sarf ettiği biliniyor.

Cenaze ve Mezar Tartışmaları

Gülen’in cenazesinin nereye gömüleceği ve kimlerin katılabileceği konusu da örgüt içinde tartışma yaratıyor. Gülen’in cenazesinin Türkyolu’nun damadının evinin arazisindeki ormanlık alanda gömülmesi planlanırken, cenazenin kaçırılma ihtimali diğer güç odakları arasında endişeye neden oluyor.

İlgili Yazılar