Copyright © 2024 Tüm hakları SAYFA HABER 'de saklıdır. - İzmir Haber, İzmir Son dakika Haberleri

Sayfa Haber – İzmir Son dakika Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. Güncel Politika Değişikliği ve Üçüncü Taraf İş Ortakları

Güncel Politika Değişikliği ve Üçüncü Taraf İş Ortakları

haberci haberci -

Politikada Yer Alan Üçüncü Taraf İş Ortakları Bölümü

Güncellenen politika, **“üçüncü taraf iş ortakları”** başlıklı yeni bir bölüm içeriyor. Bu bölümde, kullanıcıların verilerini paylaşma kararı almaları durumunda bilgilerinin üçüncü taraflarla paylaşılabileceği belirtiliyor. Politika metninde, **“Ayarlarınıza bağlı olarak veya verilerinizi paylaşmaya karar verirseniz, bilgilerinizi üçüncü taraflarla paylaşabiliriz. Eğer paylaşım seçeneğini devre dışı bırakmazsanız, bazı durumlarda bilgilerin alıcıları, X’in Gizlilik Politikasında belirtilenlerin yanı sıra kendi bağımsız amaçları için de kullanabilir; örneğin, yapay zeka modellerini eğitmek için kullanabilir”** ifadesi yer alıyor.

Veri Paylaşımını Devre Dışı Bırakma

Kullanıcıların paylaşımı devre dışı bırakma seçeneğinin olduğu vurgulanmasına rağmen, bu konuda net bir yöntem belirtilmemektedir. TechCrunch’ın belirttiğine göre, politika metni kullanıcıları **ayarlar menüsüne** yönlendirse de, veri paylaşımını devre dışı bırakma kontrolünün açıkça görünür olmadığı belirtilmektedir. Ancak, politikanın önümüzdeki ay yürürlüğe gireceği göz önünde bulundurularak, bu durumun değişebileceği düşünülmektedir.

X Şirketinin Cevap Vermemesi

Konuyla ilgili sorulara henüz yanıt vermemesi nedeniyle, X şirketinin kullanıcılara yönlendirmesi ve detaylı bilgi sağlaması beklenmektedir. Kullanıcıların veri paylaşımını kontrol etme ve istedikleri durumlarda devre dışı bırakma hakkına sahip olmaları, şeffaflık ve gizlilik ilkeleri açısından önem taşımaktadır.

Bu doğrultuda, politikadaki belirsizliklerin giderilerek kullanıcıların haklarına saygı gösterilmesi gerekmektedir. Güncel politika değişikliğiyle ilgili gelişmelerin takip edilmesi ve kullanıcıların bilgilendirilmesi önem arz etmektedir.

İlgili Yazılar