Türkiye’nin Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan, İngiliz mevkidaşı Lammy ile Münih Güvenlik Konferansı 2025 marjında önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Suriye’deki durum ve Gazze’deki gelişmeler masaya yatırıldı.
Bakan Fidan, Suriye’nin siyasi birliğinin önemine vurgu yaparak, yeni yönetimin desteklenmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Gazze’deki ateşkesin kalıcı hale gelmesinin bölgede barışın tesisi için hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.
Görüşme sırasında, Ukrayna-Rusya savaşıyla bağlantılı konular da ele alındı. Uluslararası ilişkiler açısından önemli bir gündem maddesi olan bu konu, tarafların ortak çıkarları doğrultusunda ele alındı.
Aynı gün içerisinde, Bakan Fidan Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile de bir araya geldi. Ukrayna-Rusya savaşıyla ilgili gelişmeler ve Suriye’deki güvenlik durumu gibi konuların ele alındığı bu görüşmede, transatlantik ilişkilerdeki son durum da detaylı bir şekilde değerlendirildi.
Bu görüşmeler, Türkiye’nin uluslararası ilişkilerdeki etkin rolünü ve bölgesel barışın sağlanması adına yapılan çabaları ön plana çıkarmaktadır. Hakan Fidan’ın, farklı ülkelerin temsilcileriyle gerçekleştirdiği bu görüşmeler, bölgesel ve küresel barışın tesisine yönelik atılan önemli adımlar olarak dikkat çekmektedir.
Reklam & İşbirliği : [email protected]