Copyright © 2024 Tüm hakları SAYFA HABER 'de saklıdır. - İzmir Haber, İzmir Son dakika Haberleri

Sayfa Haber – İzmir Son dakika Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. Instagram yeniden kapanacak mı? Bakan Tunç açıkladı

Instagram yeniden kapanacak mı? Bakan Tunç açıkladı

Sayfahaber Sayfahaber -

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Instagram’ın yeniden kapatılabileceğine dair iddialara yanıt verdi. Sosyal medya devlerinin Türk hukukuna saygı göstermesi gerektiğini vurgulayan Bakan Tunç, bu konuda uyarılarda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’de erişime kapatılan Instagram’ın tekrar kapatılabileceğine dair tartışmalar sürüyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CNN Türk’te katıldığı canlı yayında bu konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Sosyal medya platformlarının Türk hukukuna uyması gerektiğini belirten Tunç, Instagram’ın Türkiye’deki faaliyetlerine devam etmesinin, belirli şartlara bağlı olduğunu ifade etti.

Instagram Kapatılacak mı? Bakan Tunç, Instagram’ın Türkiye’deki yetkililerin taleplerini yerine getirmemesi durumunda yeniden kapatılma ihtimali olup olmadığına dair soruya yanıt verdi. Tunç, Türk hukukunda çocuk istismarı, terör propagandası gibi katalog suçlar bulunduğunu hatırlatarak, bu tür içeriklerin kaldırılması yönünde mahkeme kararlarının sosyal medya şirketlerine iletildiğini belirtti. Bu kararlara uyulmaması durumunda ise kademeli olarak para cezaları, reklam kısıtlamaları ve bant daraltma gibi cezaların uygulandığını vurguladı.

TÜRK HUKUKUNA SAYGI ZORUNLULUĞU

Bakan Tunç, sosyal medya platformlarının Türk hukukuna saygı göstermesinin şart olduğunu belirterek, “Özellikle suç teşkil eden durumların mahkeme kararları doğrultusunda sosyal medya şirketine gönderildiğinde, mutlaka o hesabın kapatılması gerekiyor,” dedi. Aksi takdirde, bu adımları atmayan sosyal medya şirketlerine yönelik kademeli cezaların uygulanacağını ve nihayetinde bant daraltma gibi ciddi yaptırımların devreye girebileceğini ifade etti.

KAPATMA İSTEMEDİĞİMİZ BİR DURUM

Bakan Tunç, milyonlarca insanın kullandığı bir platformun kapatılmasının istemedikleri bir durum olduğunu belirterek, “Bu adımları atmazlarsa sonuç, bant daraltmaya kadar varabilir. Ancak, milyonlarca insanımızın kullandığı sosyal medya platformunun kapatılmasını elbette istemeyiz,” dedi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir