Copyright © 2024 Tüm hakları SAYFA HABER 'de saklıdır. - İzmir Haber, İzmir Son dakika Haberleri

Sayfa Haber – İzmir Son dakika Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. KARA ATMACA Seyir Füzesi gücümüze güç katacak! Test atışı başarılı

KARA ATMACA Seyir Füzesi gücümüze güç katacak! Test atışı başarılı

Sayfahaber Sayfahaber -

Ordumuzun gücüne güç katacak olan Kara Atmaca Seyir Füzesi atışlı test faaliyetinde hedefini tam isabetle vurdu. Test atışını başarıyla tamamlayan KARA ATMACA, en uzun menzilli ve en uzun uçuşunu gerçekleştirdi. ROKETSAN tarafından geliştirilen KARA ATMACA’nın hedefini tam isabet vurduğu anlar sosyal medya üzerinden paylaşıldı.

ROKETSAN tarafından geliştirilen ve test atışına çıkan KARA ATMACA Karadan Karaya Seyir Füzesi, en uzun menzilli ve en uzun süreli uçuşunu gerçekleştirdi. Gözlerin çevrildiği seyir füzesinde test atışı başarılı oldu ve KARA ATMACA, hedefini tam isabet vurdu. ROKETSAN da KARA ATMACA seyir füzesinin hedefini tam isabet vurduğu anlara ait görüntüleri X üzerinden paylaştı.

HEDEFİ TAM İSABET VURDU

ROKETSAN’ın Kara Atmaca Karadan Karaya Seyir Füzesi için yaptığı paylaşım kısa sürede gündem oldu. Merak uyandıran KARA ATMACA, test atışında hedefini tam isabet vururken ROKETSAN, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşıma; ‘Kara Atmaca Uzun Menzil Uçtu! ATMACA UM atışlı test faaliyetinde hedefini tam isabet vurarak en uzun menzilli ve en uzun süreli uçuşunu gerçekleştirdi. Ülkemize ve aziz milletimize hayırlı olsun!’ notunu ekledi.

280 KİLOMETRE MENZİL ARALIĞINA SAHİP OLACAK

Atışlı test faaliyetlerinde başarılı bir performans gösteren KARA ATMACA, en uzun menzilli ve en uzun süreli atışını gerçekleştirmiş oldu. ROKETSAN’ın geliştirdiği Karadan Karaya Seyir Füzesinin test faaliyetlerinde hedefini tam isabetli vurduğu anlar da sosyal medya üzerinden paylaşıldı. Kara Kuvvetleri’nin harekat ihtiyacını karşılamak üzere geliştirilecek olan KARA ATMACA, uzun menzile sahip, taktik tekerlekli kara aracından fırlatılabilen bir seyir füzesi olarak Kara Kuvvetleri’ne katılacak. Karadan Karaya Seyir Füzesi KARA ATMACA, tam 280 kilometre menzil aralığına sahip olacak. 2025 yılında hizmete alınması beklenen KARA ATMACA’nın sistem özellikleri ise şu şekilde;

– Düşük radar izi

– Uzun menzil

– Otonom kullanım

– Tüm hava şartlarında görev yapabilme

– Yüksek hedef vuruş hassasiyeti

– Karşı tedbirlere karşı dayanıklı

– Veri bağı ile hedef güncelleme

– Hedefte zaman farklı platformlardan çoklu

Hedefte zaman aynı platformlardan çoklu

Hedefte zaman hedefi ateş altına alma

– Yeniden saldırı modu

– Taktik tekerlekli kara araçlarından fırlatılarak sabit kara hedeflerine angajman

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir