Copyright © 2024 Tüm hakları SAYFA HABER 'de saklıdır. - İzmir Haber, İzmir Son dakika Haberleri

Sayfa Haber – İzmir Son dakika Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. Ordu’da 37 Yıldır Saat Tamirciliği Yapan Usta: Çırak Bulamıyorum

Ordu’da 37 Yıldır Saat Tamirciliği Yapan Usta: Çırak Bulamıyorum

haberci haberci -

Salih Sakarya, Teknoloji ve İlgisizlik Nedeniyle Çırak Sorunu Yaşıyor

Ordu’nun Altınordu ilçesinde 37 yıldır saat tamirciliği yapan Salih Sakarya, mesleğin teknoloji ilerledikçe geri planda kaldığını ve gençlerin mesleğe ilgi göstermediğini dile getirdi. 1987 yılında çırak olarak başladığı saatçilik mesleğinde ustalaşan Sakarya, kendi dükkanını açarak uzun yıllar boyunca saat tamiri ve bakımı yapıyor.

Çıraklık İlgi Görmüyor, Meslek Tehlikede

Salih Sakarya, gençlerin mesleğe ilgi göstermemesi nedeniyle çırak bulamadığını belirtirken, “Teknolojinin gelişmesiyle birlikte mesleğimiz zanaat kategorisinde geri planda kalmaya başladı. Artık çırak bulamıyoruz. Bu durum mesleğimizin yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu gösteriyor. Saatler arızalandığında tamir ettirmek yerine çöpe atılıyor ve yeni saat alınıyor. Bu durumda ustalar ve zanaatkarlar olarak mesleğimizi sürdüremiyoruz. Herkese sesleniyorum, mesleğimize sahip çıkın, çırak bulmaya çalışın. Saatlerinizi tamir ettirin, çünkü ilerleyen dönemlerde bu işi yapacak usta bulmak zor olacak.” dedi.

İmitasyon Saatlerin Zararları

Sakarya, imitasyon saatlerin zararlarına da dikkat çekerek, “Saat alırken imitasyon ürünlerden kaçının. Saatten anlamıyorsanız mutlaka bir uzmandan yardım alın. İmitasyon saatler sektörü ve zanaatı tehlikeye atıyor. Orijinal olmayan malzemelerden üretilen bu saatler insan sağlığına zarar verebiliyor. Bu konuda dikkatli olmalı ve kaliteli ürünleri tercih etmeliyiz.” şeklinde uyarılarda bulundu.

İlgili Yazılar