Copyright © 2024 Tüm hakları SAYFA HABER 'de saklıdır. - İzmir Haber, İzmir Son dakika Haberleri

Sayfa Haber – İzmir Son dakika Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. SAHA EXPO Fuarı Türk Savunma Sanayisini Dünya İle Buluşturuyor

SAHA EXPO Fuarı Türk Savunma Sanayisini Dünya İle Buluşturuyor

haberci haberci -

Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci’den Açıklamalar

SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı, Türkiye’nin en büyük sanayi kümelenmesi olan SAHA İstanbul’un ev sahipliğinde gerçekleşiyor. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen fuarda, Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci önemli açıklamalarda bulundu.

Uluslararası İş Birlikleri ve Yeni Ürün Tanıtımları

İkinci, SAHA EXPO’nun Türk savunma sanayisini uluslararası katılımcılarla buluşturan önemli bir etkinlik olduğunu belirtti. Fuarda özellikle uluslararası katılımın yoğun olduğunu vurgulayan İkinci, bu durumun güzel iş birliklerine vesile olacağını dile getirdi.

Firma olarak fuarda 3 yeni ürün tanıtımı gerçekleştirdiklerini belirten İkinci, bu ürünler arasında PUSU ve L-OMTAS gibi önemli ürünlerin yer aldığına dikkat çekti. PUSU, asimetrik savaş ortamlarında hareketli kuvvetler için maliyet etkin bir çözüm sunarken, L-OMTAS ise lazer güdümlü orta menzilli tanksavar füzeleri arasında yer alıyor.

Yenilikçi Çözümler ve Etkin Vuruş Kabiliyeti

Fuarda lazer güdümlü 155’lik mühimmatlarının da tanıtımını gerçekleştirdiklerini belirten İkinci, bu ürünün topçu birliklerinin envanterine maliyet etkin bir şekilde nokta hedef vurma kabiliyeti kazandıracağını ifade etti.

Son olarak, uluslararası alanda maliyet etkin ürünlerin pazar payının hızla arttığını belirten İkinci, bu tür ürünlerin firmaların başarısını doğrudan etkilediğini vurguladı. SAHA EXPO Fuarı, Türk savunma sanayisinin dünya ile buluştuğu önemli bir platform olmaya devam ediyor.

İlgili Yazılar