Togg, Türkiye elektrikli otomobil pazarında yılın 9 aylık döneminde 17 bin 49 adet satış gerçekleştirerek %29 pazar payıyla marka sıralamasında birinci oldu.
Ocak-eylül döneminde tam elektrikli otomobil satış sayısı %56 artarak 60 bin 838’e yükseldi. Tam elektrikli otomobillerin toplam satışlar içindeki payı bir önceki yıla göre %9’a çıktı.
Togg, 9 aylık dönemde en yakın rakibine 10 bin 22 adet fark atarak liderliğini sürdürdü. Togg’un elektrikli otomobil pazar payı %29 olarak kaydedildi.
Ocak-eylül döneminde Togg’u 7 bin 27 adetle Tesla ve 5 bin 651 adetle BMW takip etti. Marka bazında KG Mobility (Ssangyong), dördüncü sırada yer aldı.
Eylül ayında tam elektrikli otomobil pazarında Tesla birinci, Togg ikinci ve Mini üçüncü oldu. BMW ve Mercedes-Benz ise dördüncü ve beşinci sıralarda yer aldı.
Türkiye elektrikli otomobil pazarında Togg’un liderliği ve satış performansı dikkat çekiyor. Elektrikli otomobil satışlarının artmasıyla birlikte Togg’un önümüzdeki dönemde de bu başarısını sürdürmesi bekleniyor.
Reklam & İşbirliği : [email protected]