Copyright © 2024 Tüm hakları SAYFA HABER 'de saklıdır. - İzmir Haber, İzmir Son dakika Haberleri

Sayfa Haber – İzmir Son dakika Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Güncel
  4. »
  5. TTK Kozlu Maden Faciası Davası: Yargı Süreci ve Gelişmeler

TTK Kozlu Maden Faciası Davası: Yargı Süreci ve Gelişmeler

haberci haberci -

Madende Meydana Gelen Facia

7 Ocak 2013 tarihinde TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü’ne ait maden ocağında yaşanan ani metan gazı püskürmesi sonucu, taşeron firma Star İnşaat A.Ş.’nin 8 işçisi hayatını kaybetmiş, 8 işçi ise yaralanmıştı. Bu faciadan dolayı ciddi bir yargı süreci başlatıldı.

Davada Verilen Cezalar ve Gelişmeler

Ana davadaki karar neticesinde, Star İnşaat Genel Müdürü Şafak Sırrı Demirel, şirket ortağı İlal Köksal ve şirket görevlisi Ersin Koparan ‘Basit taksirle ölüme neden olma’ suçundan cezalandırıldı. Dönemin Kozlu Müessese Müdürü Kazım Eroğlu ve Müdür Yardımcısı Nurettin Yılmaz ise ‘tali kusurlu’ kabul edilerek cezalandırıldı. Diğer bazı isimler ise beraat etti.

Birleşen Dosya ve Yargılama Süreci

Yargıtay’ın kararı doğrultusunda üst düzey yöneticilerin de yargılandığı dava, ana dava dosyasıyla birleştirildi. Rıfat Dağdelen, Burhan İnan, Mahmut Yılmaz, Mehmet Açıkel, Mustafa Şimşek ve Çetin Onur’un yanı sıra diğer isimler ‘Bilinçli taksirle öldürme’ suçundan yargılanmaktadır.

Savcının Mütalaası ve Son Duruşmalar

Savcı, şirket yetkilileri ve bazı TTK yöneticileri hakkında ağır cezalar talep etti. Ancak duruşmaların süreci uzadığı için savcıdan ek süre istendi. Yargılama sürecinde, madenci ailelerinin avukatları ve sanıkların avukatları arasında çeşitli savunma ve talepler yer aldı.

Sonuç olarak, TTK Kozlu maden faciasıyla ilgili yargı süreci devam etmekte olup, adaletin sağlanması için mahkeme süreci titizlikle yürütülmektedir.

İlgili Yazılar